Hudexem

Hej läsare!
Som ni märkt har det inte kommit upp någon FOTD som jag lovade. Men, som alltid, har jag en riktigt bra ursäkt.
Jag har sedan två år tillbaka haft problem med acne, hudrodnad och även torrhet. Jag har provat det mesta men inget har verkligen funkat. I fredags så provade jag något nytt. Och nu har jag finnar över HELA ansiktet, och det kliar så jag blir galen - och då ska jag bara säga att för mig kliar inte myggbett så mycket.
Hursomhelst så har jag inte kunnat sminka mig, jag försöker just nu sluta med alla preparat och hoppas att min hud går tillbaka, för dethär ser inte klokt ut. Tyvärr får ni inte se någon bild, för det är seriöst inte kul.
Hoppas ni har det bra iallafall!

MAC

Här sitter jag och dreglar över alla bilder och videor på youtube på kommande MAC-kollektioner. Några ser minst sagt tilltalande ut. Jag har inte mycket MAC-smink (än, hehe), men jag köper hellre LE-saker än de permanenta just nu, eftersom det finns så mycket fint överallt men LE-sakerna kan man ju inte åka in och skaffa när som helst.
Jag var inne och kollade på Purity's blogg (underbar blogg, Sanna är fantastisk och är bra på att uppdatera om nya MAC-grejer) och såg en lista på kommande MAC-kollektioner. Tänkte lista några, som jag är sugen på att kolla in nedan:


Too Fabulous, har redan kommit ut.
Give me Liberty of London, kommer i April.
Viva Glam from our lips, har redan kommit ut.
Art Supplies, kommer inte till Sverige.
Prep for colour, kommer i April.
Pret a papier, kommer i Maj.
To the beach, kommer i Maj.
Too Fabulous har jag faktiskt redan checkat in, och jag är riktigt sugen på att köpa Mineralize Blush i Rhapsody in Two, dock är den lite för glittrig för blush för min smak så jag funderar på att skaffa den som en highlight.
Give me Liberty of London har jag sett promo-bilder på, och jag kan säga att Beauty Powder och ett av läppsticken SKA JAG HA, de ser helt underbara ut! Petals&Peacocks är ett väldigt färgsprakande krämigt rosa läppstift, och precis i min smak. Jag har ännu inte bestämt mig vilken av BP jag vill ha, antingen blir det någon av dem eller båda, haha!
Viva Glam from our lips har jag redan checkat och tjackat in ;)
Har ett inlägg om det.
Art Supplies kommer ju inte till Sverige men en har jag sett att jag tror jag vill ha, och ska försöka skaffa fram. Det är en av de nya Pro Longwear Lipstain Makers, i Stylesetter, en stark rosa.
Resten av kollektionerna har jag inte hittat något intressant i än, men det får vi väl se när det kommer fler bilder på dem.
Ni hittar bilder på kollektionerna på temptalia.com

FOYD

Face of Yesterday
Igår kände jag mig för att låta min kreativitet flöda, och träna lite på annat smink än bara det vanliga. Det började med en regnbåge, med liiite för mycket glitter, och slutade såhär;
(nu får ni även se hur jag ser ut, eller iallafall få en idé, eftersom halva ansiktet är nästintill täckt)
Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic
Ansikte/Face:
  • UDPP
  • 120 palette
  • Lash Adhesive
  • Silver Glitter
  • Stickers
  • Kryolan Aqua Color in White, Black
Ögon/Eyes:
  • UDPP
  • MAC Magenta Madness Pro Pigment
  • Kryolan Aqua Color in Black
  • Nyx Jumbo Eyeshadow Pencil in Milk
  • Kryolan Pressed Eyeshadow in Weiss
  • False eyelashes
  • Maybelline Volum Express Turbo Boost Mascara
Klubban/The Lollipop:
  • Kryolan Aqua Color in Black
  • MAC Pro Pigments; Primary Yellow, Magenta Madness, Green Space, Clear Sky Blue.
Ögonbryn/Eyebrows:
  • Lash Adhesive
  • Silver Glitter
Det är väl kanske inte det bästa jag har gjort, det mesta är ganska slarvigt, men det var kul och utvecklande. Jag älskar färg och det här var inte ett undantag.
Imorgon eller iallafall denna vecka lovar jag en vanlig FOTD.


MAC Viva Glam Gaga

Ibland köper jag smink väldigt ofta. Ibland blir det väldigt sällan.
Något jag gör väldigt sällan är att köpa något på MAC.
Jag älskar MAC, men när det är så prishögt vill man ju vara säker, så oftast lämnar jag butiken tomhänt med stor beslutsångest.
Men häromdagen köpte jag faktiskt något! Tjoho!
Sista i första laddningen; Viva Glam Gaga läppstiftet.
Bilder lånade från temptalia.com (som f.ö. har grymma bilder på det mesta)
Först var jag väääldigt tveksam, hade sett bilder hur det var så ljust på läpparna á la fjortisidomin, men icke! På mina läppar är det en väldigt naturlig färg, lite mer rosa och mycket smickrande måste jag säga! Min mamma har kommenterat varje gång jag haft det att Oj vad fint det är, det hör man inte ofta från min mamma!
Jag är sjukt nöjd. När jag skulle köpa det, var jag inne på MAC vid Åhléns läääänge, och beslutsångestade mig. När jag till sist hade bestämt mig, var de slut! Oh neu! De fick ringa runt till de andra MAC i stockholm, och gissa vad? De hade ett sista på PUB! Jag sprang dit med syrran direkt.
Så, vad säger ni? Har ni köpt det, tittat på det eller är det inget för dig? Kanske du istället tyckte om Viva Glam Cyndi?
Swatches kommer senare.

Välkommen till FriddeOTD

"Vadå, är du intresserad av smink och sånt? Äh lägg av, titta på dig. Du har grönt hår och neonkläder, du kan inget om mode, stil och skönhet."
Jodå, lilla du.
In fact, jag har tittat på sminkvideor på youtube, läst sminkbloggar och prövat mig fram med smink i ett år nu. Jag kan nog en hel del, fast jag är inte riktigt i takt med min hjärna.
Jag har iallafall skapat denhär sminkbloggen för att visa att man inte behöver brunt hår, massor av dyrt smink och kläder i naturfärger för att vara en "beautygirl".
Jag har fortfarande sjukt mycket kvar att lära, jag kan så lite fortfarande men det finns så mycket. Man får helt enkelt skaffa sig erfarenhet, en sak jag inte än så länge har så mycket av. Jag kommer nog att utvecklas en hel del, vem vet, kanske om ett år står jag där med dyrt smink och brunt hår.
Smink är ett stort intresse jag har men inte mitt största. Jag är även väldigt hårintresserad, och jag har hållt på med hår sen jag var 13 år. Fast jag var alltid hårintresserad som barn. Jag minns att jag drömde att gå till frisören när jag var fyra, mamma klippte oss alltid annars. Jag minns att jag ville ha kort, riktigt kort, med taggar som en av killarna i 90-talsgruppen Aqua, minns ni? Jag tror inte jag fattade att han hade så kort hår...
Nog av kuriosa. Vill ni veta mer om mig får ni fortsätta läsa min blogg. Jag planerar att uppdatera ungefär en gång i veckan i början, sen kommer det väl bli ännu mer när jag fått några läsare. Jag tror inte jag kommer uppdatera varje dag iallafall, så jag ska inte lova det.
Så, vad kommer ni att få se i min blogg då?
Smink, shopping, FOTDs såklart, håruppdateringar, och andra nörderier som hör ihop med beauty.
Nu är detta inlägg alldeles för långt redan, så nu ska jag försöka fota min FOTD.
See ya!
ps. FriddeOTD läses som Fridde of the day.

RSS 2.0