200 prenumeranter!

Idag är en speciell dag, för jag har 200 subscribers på min youtubekanal :D
Fatta, 200 pers, det är tamejfan en hel del det!
DAGENS VILL HA: Långt blont löshår, hårfärg, liquid gold och mer smink
DAGENS KLÄDSEL: Jeans och skoltröja
DAGENS FRISYR: Luggen uppsatt
DAGENS LÅT: I'm so happy I could die - Lady Gaga
DAGENS PLANER: Värma lite dreads, titta på Poirot och skita i läxor :D
DAGENS SAKNAD: Star!! <3
DAGENS DUMMASTE: Haha jag venne, kanske..Karin :C
DAGENS MISSLYCKANDE: Sånglektionen haha
DAGENS DROG: De nada
DAGENS KÖP: Inget! *sparar på pengarna*
DAGENS GODIS: Inget än!
DAGENS HUMÖR: Alla, som vanligt!
DAGENS CITAT: ?
DAGENS ROLIGASTE:
Emil som Roger Pontare.

My Mini Mac Collection

Nu ska jag visa er vad jag har från MAC! Det är inte mycket, men det jag har är fint :)
Borstarna 219, 109 och 239.
Bare Study Paint Pot
Pink Opal Pigment i den gamla 7,5grams burken
Pink Rebel Lustre Drops från To The Beach-kollektionen.
Studio Sculpt Foundation i NC15, som är lite för mörk för mig just nu men borde funka efter sommaren.
Shell Pearl Beauty Powder från Liberty of London-kollektionen.
Denna är mycket mindre rosa och mer korallig än min bild visar.
Viva Glam Gaga läppstift. Detta är verkligen älskat och använt den lilla tid jag haft det.
Petals & Peacocks läppstift från Liberty of London-kollektionen. Supersvårt att få fram färgen på bild, den är en  superstark rosa med en lila ton i.
Electric Fuchsia lipglass från Spring Color Forecast-kollektionen. En superstark rosa med lila ton och blått och rött skimmer.
Fix+
Brush Cleanser, som jag behöver en ny av eftersom denna snart är slut.
Det var allt, more to come!
Fråga om ni undrar något över någon av produkterna.

MAC To The Beach Loot

Hejsan!
Idag är jag glad, solen skiner, shopping och god mat och bra musik - dags för ett inlägg med foton!
Plockade upp tidigare idag Pink Rebel Lustre Drops från MAC To The Beach. Tänkte även köpa en av lipglassen i Flurry of Fun, men jag provade den på och den såg inte alls ut som jag trodde den skulle. Finns den kvar i slutet av månaden kanske jag plockar upp den, men som det ser ut nu så var den lite för glittrig och för lite orange för min smak, den såg inte 100% rätt ut på mina läppar.
Gick även förbi The English Shop i Söderhallarna för att köpa lite godis, nam nam ;)
Jag köpte Pink Rebel och inte Sun Rush eftersom jag är såpass blek, och inte vill ha bronzer ;)
Förpackingarna innehåller ynka 18ml men sägs räcka mycket länge. Härligt, för jag är riktigt nöjd med min!
Såhär ser det alltså ut, fast mycket mindre. Det är en klämtub så när man trycker kommer det ut. Man får en rätt bra presition med en sån smal applikator, det gillar vi!
Och såhär ser den alltså ut på min o så bleka hy, blekare än Mac Nc15 för referens.
Det är svårt att fånga upp det vackra skimret på bilder, särskilt med min gamla skrotiga kamera på 4 megapixlar.
Det var allt!
Håller på att fixa upp i mina sminklådor, just nu är det ganska kaotiskt. När jag fixat det och blivit nöjd ska jag visa er min lilla ynka sminksamling!

MAC To The Beach

Ni kanske har hört att jag inte var så supersugen på sommarkollektionen från MAC, förpackningarna är ganska så gräsligt fula och nästan rent av osmakliga enligt mig, de gröna förpackningarna var....uuuuhh!
Hursomhelst, tog jag en tripp in till MAC idag, tänkte spana in Pret a Papier som kom ut i helgen. När jag kommer dit, ser jag To The Beach! Jag gick exited och det var mycket roligt! Även fast förpackningarna var fula kunde jag inte låta bli att pilla lite.
Hipness Powder Blush var en besvikelse, den var inte alls lika fin som på foton jag har sett. Synd.
Sjöhästpudret som skulle vara highlighter var mer pigmenterad och blushig än någon av mina blushes.
Det fanns dock några saker jag blev intresserad av;
Flyrry of Fun lipglass. Bilden är verkligen inte som den ser ut, den är såååå mycket finare irl! Det är ett orange läppglans med massa skimmer i, som jag tyckte var lite blått och turkost. Åh jag blev inte lite kär! Dock har jag inte provat det på läpparna än, vilket jag ska göra när jag åker dit nästa gång, för eftersom mina läppar är så pigmenterade kanske det inte alls blir lika fint på läpparna som på handen.
http://www.temptalia.com/mac-to-the-beach-collection-lipglass-reviews-photos-swatches#more-22514
Pink Rebel Lustre Drops. Lustre Drops'en är repromotade från Style Warrior, från...förra sommaren?
Jag var inte så mycket för MAC vid den tiden så jag kollade inte in dem, men nu så ser jag hur fina dem är! Jag swatchade Pink Rebell på handen och fick en liten omg-upplevelse. Jag älskar highlighters och denna var en hitt! Jag vet inte hur det blir med de andra sakerna men denna ska jag ha!
http://www.temptalia.com/mac-to-the-beach-collection-lustre-drops-review-photos-swatches#more-22567
Sen var det en LE-ögonskugga som fångade min blick. Sweet & Punchy är en stark limegrön med skimmer i, och jag har inget liknande i min kollektion. Jag är supersugen på att plocka upp denna, dock så har jag skaffat mig ett ögonskugge-förbud, att inte köpa fler ögonskuggor innan jag provat alla jag har. Så vi får se med denna. Skimmermoss var också fin men den är permanent så den tar jag det lungt med.
http://www.temptalia.com/mac-to-the-beach-collection-eyeshadows-review-photos-swatches#more-22507
Sist var pennorna. Den turkos-teal-blåa ögonpennan var jag genast igång att swatcha, mest för att jag missade Undercurrent med Art Supplies och jag önskade att denna var lik. Det var den, på sitt eget lilla sätt. Den hade inte alls samma duo-crome-effekt, och var mest bara en blå ögonpenna. Supersynd, men jag var inte längre intresserad. Jag skulle ändå knappt använda den eftersom jag nästan aldrig använder ögonpennor, bara vita till vattenlinjen.
http://www.temptalia.com/mac-to-the-beach-collection-eye-kohls-lip-pencils-review-photos-swatches
Så, denna gång blev det ingen skörd. Men det blir det definitift nästa gång! Då ska jag haul-a och fota, visa vad jag har köpt. Då ska jag även passa på att fota min senaste MAC-haul som jag gjorde för någon vecka sedan; 239 brush, Electric Fuchsia Lipglass och Petals & Peacocks lipstick, som ni aldrig fick se.

EOTD: Den lilla lila

Här är dagens öga! Det är supersynd att färgerna inte kom med på bilden, för det är mer än bara lila. Det är lila, en rosalila med guldskimmer och en ljusblå, superfint blev det faktiskt.
Produkter använda:
  • Udpp
  • NYX Jumbo Eyeshadow Pencil i Milk
  • MAC Vanilla Pigment
  • MAC Pink Opal Pigment
  • MUS Butterfly Microshadow
  • MUS Across Microshadow
  • NYX White Eyeshadow
  • Kryolan Aqua Color Svart
  • Maybelline Express Turbo Boost Mascara
Tror det vara allt :)

Balklänning (?) inhandlad!

Tjoho, jag har äntligen hittat, beställt och väntar nu på min balklänning som jag ska ha när jag slutar nian!
Det är inte riktigt en klänning, bara för att jag kommer aldrig använda en klänning-klänning mer än bara skolavslutning. Nu har jag bara håret kvar, som antagligen ska bli långt rosa, sen är allt fixat!

Den jag har beställt kommer direkt från Japan och är en yukaka, som en blandning mellan en klänning och en kimono. Den är supersöt med rosetter och jordgubbar, dessutom kan man justera midjan så går man upp i vikt (eller ned) så går det att fixa! Superbra, med tanke på att det är en månad kvar och jag ska träna och skära ner på snasket sista månaden, och hoppas på det bästa haha!

Såhär ser den ut!
Jag köpte den ljusblåa. Den rosa tänkte jag först, men då kommer hela min outfit bli helrosa, och det är inte så kul. Den svarta var för mörk, den ljusblå fick det bli! :D




Den kommer om ca. 2 veckor, jag körde på express för annars lär den inte komma i tid.


Inköpt: cosmates.jp
Pris: ca 350kr och sen (dyr) frakt på det.
Storlek: One-Size Medium.  

Desto mer och mer jag tänker på det, desto mer och mer nöjd blir jag! Nu måste jag bara rota i garderoben efter ett par passande skor, mamma hade inte lust att köpa ett par nya.
(Jo, jag betalar men hon tyckte det var onödigt, frakten blir dyrare och...ja)

Hårhistoria - Fem års hår

Nu har jag suttit och knepat och knåpat, försökt att komma ihåg rätt datum, kikat igenom hela min bilddagbok i jakt på bortglömda bilder och sorterat i rätt ordning, och nu äntligen är det dags att visa allt! Eller ja, inte allt. Det är nog ganska omöjligt. Jag tror inte ens att vissa saker finns på bild. Vissa saker vill man ju också glömma bort. Det har ju varit ett evigt experiment och alla försök har inte alltid blivit lika lyckande, vissa mindre än andra. Vissa hår kan jag sitta och titta tillbaka nu på och vilja ha tillbaka.

Skolfoto 2004 eller 2005. Jag gick i femman, hade superlångt brunt (naturlig hårfärg) hår, helt oskadat. Kan tycka att jag ångrar mig lite att jag senare klippte av allt och färgade, samtidigt som jag förstår att jag hade tröttnat.
Förlåt för superdålig bild, men man ser kanske lite iaf.
Sen somsagt så klippte jag mig. Jag var töntig och poserade i kameran med händerna på höfterna. Klandra mig inte, vi har alla varit unga. Det jag tycker är kul att se hur jag redan hade bröst i femman, haha :D
Jag började sexan...och skaffade svart hår! Det hann växa en bra bit också. Fast denhär bilden är i mitten av sjuan, hittade ingen annan bra bild.
Jag skaffade extrem sidbena...
...som ibland pryddes av 98723433649st hårspännen. Jag var nu c00l x)
Sen klippte min moster av mig luggen. Jag minns hur mycket jag ångrade det efteråt, den var ju så svårskött och jobbig, men oh va söt den var! Vid denna tidsperiod klädde jag mig bara i svart.

Blek kunde man också vara. Denna bild är knappt redigerad alls, jag var nästintill vit!



Sen provade jag japan-style, varade inte länge som tur var, fan vad jag såg ut på den tiden! Jag har ännu värre bilder, men de vågar jag inte lägga till haha

Sen tröttnade jag och ville bli "riktig emo", så jag klippte emo-frilla :D
Nu i efterhand så ser jag hur sjukt snyggt det hade kunnat vara, dock var jag inte bäst på att styla det så det blev som det blev. Denna bild är tagen precis efter jag var hos frisören.

Sen träffade jag en tjej på emocore som hade dreads. Det ville jag också ha. Jag hittade hairdrobe, skaffade mina egna dreads och ja, sen dess har jag varit hårnörd kan man nog säga.

Det var sjukt fluffigt, det var mina första dreads och jag var inte superordentlig.

Sen tog jag ur dem, och håret hade växt en hel del! Här är det sommar 2008.

Kom på att jag ville ha rosa hår, och började bleka. Blekningsprocessen tog en hel sommar, och jag vill inte ens minnas hur förjävligt det såg ut! Här är en bild iaf.

Här hade jag blekt klart håret, tillräckligt iaf.

Jag färgade rosa för första gången. Det var spännande.

Och så skaffade jag cyberlox för första gången! Fick egentligen aldrig nån bra bild på håret..

Denna bild är tagen av fotografen Erik Lundback. Googla honom!

Sen hade jag rosa. 
'

Och klippte lugg, förberedde mig inför nästa frilla.


Nämligen dessa! Jag älskade detta hår, saknar det supermycket. Det är ett av de finaste hår jag har haft. Funderar faktiskt på att göra något liknande igen. Decemberhår 2008-2009

Såhär supermysigt var det :D

Sen hade jag detta ett tag, typ....fyra timmar.

Innan jag blekte utväxten och det blåa, färgade om rosa och satte i ett set lånade dreads. Dessa är gjorda av Ullo-gullot, jag älskar dethär godishåret och vill gärna ha det igen haha ;D
Detta var februari 2009.

Här har jag tryckt in allt i en stor mössa. Haha!

Sen blektes det, här var det påsk 2009.

Jag provade ett randomhår. Orkar inte berätta hela historien, det är helt enkelt en massa random omatchande dreads i ett stort, tjockt tungt hår. Det blev fult. Jag har ingen bättre bild än denna. Hade de i typ fyra dagar, sen tog jag ut de eftersom det var så sjukt tungt.

Efter det var den rosa färgen ute helt, och jag var platinablond. Det var trevligt.

Men sen tröttnade jag, och skaffade gula naturals. Det var meningen att de skulle vara naturliga, och kunna sätta upp dem, men det blev rätt misslyckat. Satte i lite rosa för att piffa upp det. April 2009.

Sen var jag hos frisören, och för att göra en lång historia kort så blev jag minst sagt nöjd, och satte istället i lite slarviga dreads i godisfärger.

Till skolavslutningen försökte jag piffa upp det lite med färg. Utväxten var rätt nasty vid den tiden.

Så jag provade blått! Det var superfint, jag såg ut som en smurf haha! 
Midsommarafton var det, 2009.

Färgen gick dock ur på en vecka och lämnade efter sig en ljusmesblå ton.

Så jag färgade över det med turkos-grön. Väääldigt impuls!

Och efter London i somras såg det ut såhär, riktigt skabbigt. Juli 2009.

Så, en än gång impulsfärgade jag det lila-rosa. Färgade senare mer lila, men det har jag tyvärr ingen bild på.
Sen blekte jag äntligen utväxten och färgade rosa.

Och satte i de rosa dreadsen från december 2008. Detta håret blev sjukt fint! Färgen matchade perfekt, och där fram hade jag även mina första transisionals!

Efter det satte jag i löshår. Dock så var det clips och jag kände mig inte alls bekväm i det eftersom jag hade såpass kort hår att det syntes. Hade det en gång, sen tog jag ur det och sålde det. Något jag ångrar djupt idag.

Sen rakade jag undercut! Nu i efterhand ser det superläskigt ut, men jag minns hur sjukt skönt det var utan nackhår!

Satte i ett par cyberlox, blev supernöjd :)


Hade dem i Spanien på klassresan, dock så var jag tvungen att ta ut dem :C
Oktober 2009.

Så jag gick med fluffrosa igen. I Spanien i mitten av Oktober 2009.

Kom tillbaka, och färgade mörkblått! Tjoho, det här gillade jag! Såg lite ut som Coraline heh :P
November 2009.


Och när det senare hade tvättats ur lite, blekte jag hela håret med en bleach bath. Fick på något mysko sätt världens underbaraste hårfärg. 
I hårboten var det ljusgult, som fejdade till grönt, blått, lila, rosa, och till sist vitt. Det var sjuuuuukt gulligt och jag fattar inte hur jag lyckades, skulle gärna ha det igen. Dock tvättades det ut, tillsist blev jag platinablond igen.

Satte i pastelldreads gjorda av en annan tjej. De var virkade och superfina, dock väldigt stela så jag trivdes inte så bra. Hade dem i bara en vecka, lite synd nu efteråt. Kanske sätter i dem igen, jag har dem kvar ännu.



Sen efter det, kände jag att jag ville göra något nytt, något drastiskt!
Jag frågade kompisarna, de fick rösta och resultatet blev:


En helt sjuuuukt grön färg, den var GröN I tell you!

Och några av er har kanske sett hur grönt ser ut urtvättat?
Not pretty! Jag hade gult i hårbotten, så jag tvättade dessutom med silvershampoo, vilket gav en hemsk hemsk färg.


Tyvärr har jag ingen bättre bild, men ni ser ju själva...

Efter det...




Kommer vi faktiskt till var vi är nu! Över 50 bilder på fem år, alltså har jag i snitt bytt frilla 10 gånger om året, nästan varje månad! Haha, känns ganska sjukt. Och sen har jag missat typ hälften av alla fula bilder på alla fula frillor man har haft, diverse klippningar som gått fel, diverse blandade hårfärger och så. 

Det var det! And more to come!
Faktiskt, jag har lite hårplaner nu till skolavslutningen. Får se hurvida jag har råd att utföra dem.

Nyx Jumbo Eyeshadow Pencil Swatches

Här kommer det lite swatcher på några av Nyx Jumbo pennorna. Jag swatchade inte den vita och den svarta, mest för att de vet man hur de ser ut och sen har jag dem hemma. Detta var alltså dem som fanns på Ica Maxi idag, jag swatchade alla.
Horse Raddish - Yellow - Hot Pink (ser röd ut, det var den inte. Cherry, den är röd) - Orange, Pots&Pans, Strawberry Milk, Purple, Oyster, Slate (inte säker, aldrig hört talas om men den fanns där. En gråsvart med skimmer) - Baby Blue.
Jag ska nog inhandla några jumbo pencil snarast, dock på cherryculture och inte på Ica Maxi pga priset. På cherryculture kostar en jumbopenna 3 dollar, det är ungefär 21 kronor och sen blir det lite frakt på det. På Ica Maxi kostar dem 99 kronor styck. Inte ett dugg värt.
Det fanns andra Nyxgrejer på Maxi också; glitternagellack, foundation, baser, concealers, glittereyeliners och ögonskuggor. Skitsynd att de inte hade läppstiften. (Bra att kolla färger och swatcha.)
Hann inte fota något annat, fotade jumbopennorna mest för min skull faktiskt, eftersom då vet jag vad jag ska ha. Men, jag tänkte att det skulle vara hjälpsamt för någon annan också kanske :)
Pennorna är swatchade på en superblek hud, blekare än Mac NC15.
Min Inköpslista:
Pots&Pans, Lemon (inte med på bilden, en annan grön), Yellow, Orange, Hot Pink, Purple, Oyster (den var nog en av mina favoriter!), baby blue och ev. strawberry milk.
Som sagt, Milk och Black Bean har jag redan :)
Ps. Hårhistorie-inläggert kommer upp snart. Jag jobbar på det. Det är sjukt mycket bilder som ska med, allt ska hamna i rätt ordning, man ska skriva en text till varje bild och...det är uttröttande. Det kommer nog ta längre tid än jag trodde.

FOTD: Peacock-inspired 8/5 2010

egomacsmink
Ansikte:

  • Mac Studio Sculpt foundation i NC15
  • Isadora pressed transparent powder
  • Mac Beauty Powder i Shell Pearl
  • Chanel blush i 44 Narcisse
  • Fix+

Ögon:
  • Udpp
  • Bare Study Paint pot
  • Viva La Diva Neon Eyes i 1. Start me up
  • MAC Pigment i Chartreuse
  • Ben Nye Pigment i Turqouise
  • Mac Pigment i Blue
  • Mac Pigment i Full Force Violet
  • Mac Pigment i Cool Pink
  • Mac Pigment i Pure White
  • Mac Pigment i Pink Opal
  • Isadora pressed transparent powder
  • Kryolan Aqua Color i Svart
  • Maybelline Volum Express Turbo Boost Mascara

Läppar:
  • Random Lipsmacker (minns inte vilken)
  • Mac Petals & Peacocks läppstift
  • Mac Electric Fuchsia lipglass

Puh, det var nog allt! Cheesy

Sneak Peak: Hårhistoria

Gissa vad som kommer näst?
En hårhistoria :D
Som säkert ni lagt märke till har jag inte "vanligt" hår. Det var faktiskt flera år sedan jag hade.
Jag har färgat håret i ca 4 år, och varit intresserad ännu längre.
Imorgon kommer en så fullständig som möjligt hårhistoria, för jag orkar verkligen inte titta igenom alla bilder nu. Ni får helt enkelt en liten förhandsvisning :)

Efterlysning: X-box

Nej, jag letar inte efter en X-box för att spela tv-spel.
Med en x-box menar jag en plastlåda, som är delad på mitten så det bildas ett X. Denna är perfekt att ställa horisontionellt (?) och ha läppglans och pennor i. Vet ni vad jag menar? Jag tror faktiskt att TheBodyShop har detta i sina affärer.
Men, vet någon var man kan köpa dessa?

Frågestund!

Jag tänkte att vi skulle köra med en frågestund, vill ha lite mer feedback och kanske veta vilka som läser :)
Tänkte dessutom att jag kan få lite tid medans att göra lite småinlägg, jag har flera planerade som jag inte hunnit. Men, jag kommer hinna nu eftersom jag kommer få låna min syrras kamera, och så kommer helgen :)
Så, fråga VAD ni vill! Om smink, om vad du saknar i bloggen, om mitt liv, om ALLT!
Om ungefär en vecka svarar jag på alla frågor.
*awkard silence*
Det var allt. Bara för randomness slänger jag in en egobild.
egomacsmink

RSS 2.0